Racercykel tilbud

 Hvilken racercykel skal jeg vælge?

Det er et svært valg, når man skal vælge sin første racecykel. Der er mange mærker, materialer og muligheder.

Jeg købte min racercykel hos Jupiter Ekstra og den har jeg været rigtig glad for. Jeg har haft den i tre år og den har kun været til syn to gange, hvilket jeg er meget tilfreds med.

Dengang jeg stod i beslutningsfasen om hvilken racercykel jeg skulle købe og hvor henne, så overvejede jeg nogle forskellige parametre herom. Derfor vil jeg give nogle bud, råd og guides til hvad i skal overveje af ting når i skal købe en racercykel.

 

Stellet er vigtigt

På flere fronter er stellet eller rammen meget vigtig.

For det første materialet. Stellet skal være så let og stift som muligt. Letheden giver dig en ”friskhed” og følelse af fart og frihed. Stivheden er afgørende for din vægtoverførsel. En blød ramme reagerer ikke på når du træder og du har ikke fornemmelsen af vildskab og fart.

De to mest anvendte materialer er aluminium og carbon. Eller et mix hvor eks. Rammen er af aluminium og forgaflen er carbon. Hvis du har et budget på under 10.000 kr. for en hel cykel, så vil jeg anbefale dig til at vælge aluminium.

Du kan godt købe billige carbon rammer, men der er stor forskel på carbon. En billig carbon ramme er typisk lavet i Kina og har for få vævninger og for få lag carbon. Aluminium er derfor det bedste sted at kigge, hvis dit budget er under 10.000 kr.

Husk at ovenstående er en tommelfingerregel. Aluminium laves også i super udgaver – til langt over 10.000 kr – bare for rammen.

 

Den anden del ved rammen er størrelsen. Du bør overveje en opmåling. Alternativt så har jeg ikke nogle tips til den rette størrelse.

 

Jupiter Ekstra har et bredt udvalg af både aluminium og carbon. Deres racecykler er på tilbud, så du kan spare en masse.

 

Gode hjul på vejene

Hjulene er det næst vigtigste. De er også afgørende for cyklen samlede stivhed og fart. Desuden er vægten afgørende i dine hjul. Det er den eneste del på cyklen som skal rotere – sættes i fart.

 

Mange cykler sælges med ”salgshjul”. Typisk lidt tunge og bløde hjul, dem vil jeg klart anbefalet få skiftet til nogle lettere og mere hårde hjul.

 

Den sidste parameter ved hjulene er aerodynamik. Skal du vælge lave hjul som typisk er lette eller lidt højere profiler, som måske er lidt tungere, men mere aerodynamiske og stivere? Det er op til dig selv. Høje hjul ser godt ud, men de er følsomme overfor vind.

 

Skal man have ekstra udstyr?

Som du nok har gættet, så er udstyret ikke så afgørende. Du kan selv vælge om du vil have udstyr til din racercykel eller ej – jeg har ikke ekstra udstyr til min racercykel.

 

Der findes meget forskelligt udstyr til cyklen, bl.a. elektronisk gearskifte. Lyder det ikke sejt?

 

Dog er det bedre at fokusere på en god ramme og gode hjul, end på et elektronisk gear. Har du budget til det hele – så køb det.

 

Hvis du står og mangler en ny racercykel, så køb den hos Jupiter Ekstra. De har et stort udvalg af racercykler på tilbud. Gør et kup og køb din næste racercykel hos Jupiter Ekstra.

 

Comments are closed.